Passionscheesecake

Kakbotten
150 g digestivekex
150 g pepparkakor
150 g smör/margarin

Smet
2 ägg
2 dl socker
250g Kesella/kvarg (1 burk)
1 dl vispgrädde
4 gelatinblad
3 passionsfrukter

Garnering
2 passionsfrukter
Citronmeliss
Silverkulor

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen och pepparkakorna i en mixer. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut kakblandningen i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Grädda den mitt i ugnen i ungefär 5-7 minuter. Låt kakan kallna helt innan du fortsätter.

Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke, spara vitorna. Vispa äggen tillsammans med sockret  tills det blir pösigt. Tillsätt sedan grädden och kesellan och vispa ytterligare någon minut.

Dela passionsfrukten, gröp ur fruktköttet och tillsätt det i smeten. Lämna smeten åt sidan en liten stund. Vispa äggvitorna till en fast massa och ställ även det åt sidan. Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad i ca 5 minuter. Sedan kramar du ur vattnet och värmer bladen i en kastrull. Häll sedan i gelatinet i smeten med en tunn fin stråle, rör om under tiden. Sedan vänder du i äggvitorna och häller den färdiga smeten i formen. Låt kakan stå i kylen och svalna i minst 3 timmar.

Ta ur kakan ut formen och ställ den på ett fat. Garnera tårtan med fruktkött av passion, citronmeliss och silverkulor. Var kreativ med dekorationen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *