Drömtårta

Jag har bakat drömtårta till mig och killarna (Andreas & Micke) som kvällsfika. Micke är här med lilla Maja och tittar på tv. Men nu sover den lilla sötnosen och vi fikar vidare. Här kommer receptet!
Ingredienser
3 ägg och 1 äggvita
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
3 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smörkräm
100 g smör eller margarin
1 äggula
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Sikta poatismjöl, mjöl, kakao i en bunke och rör så att allting blandas väl. Häll smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper eller på en smord plåt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, max 5 minuter. Låt kakan svalna lite, stjälp sedan upp kakan på en lättsockrad bakduk eller bakplåtspapper med ovansidan uppåt. Sockret kan dock uteslutas.

Blanda ingredienserna till smörkrämen, tillsätt äggulan sist. Bred på smörkrämen på rulltårtan och rulla sedan ihop den till en lång korv. Skiva drömtårtan i tunna skivor. Lägg kakan i kylen en stund innan servering så att smäret får en chans att stelna. Servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *