Äppelkaka

Jag passade på att baka lite när jag var hos mamma i Norrköping. Det är ju så kul! Äppelkaka är ju en klassiker. Receptet är för övrigt taget från min bakbok som jag gjorde som projektarbete på gymnasiet.
Ingredienser
4-5 syrliga äpplen
3 ägg
3 dl socker
100 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver

Garnering
Socker och kanel

Börja med att skala och skiva äpplena i tunna skivor, täck dem med plast så att de inte mörknar. Vispa ägg och socker pösigt och värm fettet med mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ned i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen. Häll sedan smeten i en bröad långpanna, ca 20×30 cm. Stick i äppelbitarna och strö över kanel och socker. Nu är kakan redo att gräddas i 200 grader, ca 35 minuter. Skär kakan i fyrkantiga bitar när den har svalnat lite.

Tips!
Servera med vaniljsås eller glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *