Syltgrottor

Dessa har jag bakat idag till en speciell person som älskar mina hallongrottor. Hemlis, hon vet inte att hon ska få dom än 😉 Men jag väljer att kalla dom syltgrottor istället för att de är fyllda med jordgubbssylt den här gången. Man kan ju använda vilken sylt som helst! Jag använde riktigt smör till dessa – rekommenderas!

Syltgrottor
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
200 g rumstempererat smör

Fyllning
Björnbärssylt, hallonsylt, jordgubbssylt etc.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut 20 små bullformar på en plåt. Lägg de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smöret och blanda ihop. Dela degen i 20 delar som du rullar till bollar, ca 1,5-2 cm i diameter. Lägg varje boll form och gör ett hål i varje med ett mjölat finger. Lägg en halv tesked sylt i varje grotta. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.

2 reaktion på “Syltgrottor

  1. Dom här kan jag HELT klart rekommendera! helt underbart goda.. 😛 Du skulle sett Linus första tugga – Joo, jag var snäll och bjöd med mig av dessa läckerheter. Hans ögon bara spärrades upp av förtjusning. VI ÄlSKAR DOM! Tack hjärtat! PUSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *