Härlig chokladkaka

Den här chokladkakan är glutenfri och helt gudomlig om man lyckas! Kanske inte lika enkel som de flesta av mina recept men definitivt värd att prova.
Ingredienser
250 g mörk choklad (eller mörk blockchoklad)
1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt smör eller margarin (200 g om du tar blockchoklad)
2 dl socker
4 ägg
2 krm salt

Börja med att sätta på ugnen på 175°. Sedan spänner du fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. Hacka chokladen i bitar, lägg den i en bunke och tillsätt kaffet. Sätt bunken i ett vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet medan du rör om. När chokladen har smält, tillsätt smöret och sockret lite i taget. Rör om hela tiden så att det blandas väl. Ta sedan bort bunken från värmen. Nu skall äggen vispas lätt. Blanda sedan i ägg tillsammans med saltet i chokladsmeten. Häll kakssmeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 50 min.

Tips!
Servera med glass eller vispad grädde. Pudra gärna med florsocker på kakan eller bre över chokladglasyr.

En reaktion på “Härlig chokladkaka

Lämna ett svar till Åsa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *