Härlig chokladkaka

Den här chokladkakan är glutenfri och helt gudomlig om man lyckas! Kanske inte lika enkel som de flesta av mina recept men definitivt värd att prova.
Ingredienser
250 g mörk choklad (eller mörk blockchoklad)
1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt smör eller margarin (200 g om du tar blockchoklad)
2 dl socker
4 ägg
2 krm salt

Börja med att sätta på ugnen på 175°. Sedan spänner du fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. Hacka chokladen i bitar, lägg den i en bunke och tillsätt kaffet. Sätt bunken i ett vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet medan du rör om. När chokladen har smält, tillsätt smöret och sockret lite i taget. Rör om hela tiden så att det blandas väl. Ta sedan bort bunken från värmen. Nu skall äggen vispas lätt. Blanda sedan i ägg tillsammans med saltet i chokladsmeten. Häll kakssmeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 50 min.

Tips!
Servera med glass eller vispad grädde. Pudra gärna med florsocker på kakan eller bre över chokladglasyr.

En reaktion på “Härlig chokladkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *