Strasskakor


Strasskakor med sylt
Ca 60 st

Himmelskt spröda, spritsade småkakor med god sylt.

100 g rumsvarmt
smör
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
Valfri sylt, dessa hade jag hallonsylt på

* Sätt ugnen på 180 grader.
* Vispa smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
* Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och rör ihop allt till en kladdig deg.
* Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor på en plåt täckt med bakplåtspapper.
* Gör en fördjupning i varje kaka med fingret. Lägg en klick sylt i.
* Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem kallna på plåten.

En reaktion på “Strasskakor

  1. Det är viktigt att vispa smör, flor/vaniljsocker MYCKET pösigt och att mjölblandningen tillsätts under kraftig vispning. Det är lite marigt att få till goda spröda strassburgare, receptet ger ca. 25 st. kakor och inte 60 st. som anges här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *