Pig mud cake

caIngredienser till 1 tårtbotten (det behövs två till denna tårta)
225 g specialvetemjöl
175 g strösocker
3 stora ägg
45 g kakao
½ tsk bikarbonat
150 ml Crème Fraiche
150 ml solrosolja eller rapsolja
3 msk sirap

Till garnering
Ca 8-10 paket Kit Kat’s
Ett fint band, ca 50 cm långt

Till grisarna
I pkt dr oetker sockerpasta (finns i vanlig livsmedelsaffär)
Röd karamellfärg

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en 20 cm i diameter stor springform, häll i kakao som avlossningshjälp. Har du två formar i samma storlek så kan du förstås grädda dem samtidigt.

Blanda mjöl och bikarbonat i en stor bunke. Addera kakaon och socker, blanda ihop. I en separat skål vispar du ägg, crème fraiche, olja och sirap. Häll över de torra ingredienserna och blanda samman. Grädda långt ned i ugnen i ca 45 minuter. Kolla med sticka efter 35 minuter.

Kommer den ut torr så är tårtbottnen färdig. Låt bottnarna kallna innan du börjar att montera tårtan. Under tiden som kakan gräddas, gör då den andra satsen med tårtbottensmet så att den är redo när den första kommer ut.

Chokladganache 1 till fyllning
300 g kvalitetschoklad
3 dl grädde

Häll vatten i en rymlig kastrull, låt vattnet börja sjuda. Ej koka. Grovhacka 400 g av chokladen, lägg den i en bunke som tål värme tillsammans med 4 dl av grädden. Lägg bunken i vattenbadet och låt innehållet smälta samman. När allt är smält, ställ bunken åt sidan och låt svalna. Nu har du en klar ganache! När den har stelnat till en spritsbar konsistens så är den färdig att användas som fyllning.

Chokladganache 2 till utanpå tårtan
300 g kvalitetschoklad
3 dl grädde

Gör samma sak som innan, smält choklad och grädde över ett vattenbad fast i en egen separat skål. Denna ganache skall vara något mer rinnande än spritsbar. Denna skall du använda på toppen av tårtan att ”fylla tunnan” med. Det blir gyttjan som grisarna skall bada i.

Sockerlag
2 dl vatten
2 dl socker

Koka upp vatten och socker i en kastrull. När sockret löst sig och du inte ser några kristaller längre är den färdig. Ställ då kastrullen åt sidan och låt kallna helt. Pensla varje tårtbotten med sockerlagen.

Spritsa första tårtbottnen med ganska mycket ganache. Lägg på nästa botten och använd resten av ganachen till att täcka tårtan med. Bryt varje Kit Kat i bitar. Klistra fast dem runt om tårtan tätt intill varandra. Spänn ett band runt tårtan. Fyll den sedan med ganache nr 2.

Såhär gör du grisarna
tretvåettLycka till!!! :) :)

4 reaktion på “Pig mud cake

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *