Amerikanska cinnamon buns med cream cheese-glasyr!

bildBulldeg
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 850 g mjöl (14-15 dl)

Fyllning
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
5 msk kanel
3 tsk vanilsocker

Glasyr
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 msk smör
150 g florsocker
0,5 dl mjölk
1/2 msk vaniljextrakt

Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 37 grader. Häll lite utav mjölken över jästen, rör tills jästen löst sig, tillsätt sedan resten av degvätskan. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig ca 3-4 minuter i maskin. Täck sedan degen med först plastfolie och sedan med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter (dubbel storlek).

Tag upp degen och lägg den på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

Kavla degen till en lång rektangulär platta, ca ½ cm tjock. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop degen på längden. Skär ut ca 2-3 cm tjocka bitar och lägg dem på plåtar i bullformarna. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt sedan bullarna svalna på bakduk eller på galler under en bakduk.

Vispa samman ingredienserna till glasyren med elvisp. Pensla lagom mycket glasyr på varje något avsvalnade bulle. Ät och njut!

9 reaktion på “Amerikanska cinnamon buns med cream cheese-glasyr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *