
Pepparkaksdeg (funkar till både hus och vanliga pepparkakor):
Ingredienser
3 1/2 dl sirap
2 1/4 dl socker
300 g smör
850 g vetemjöl
3 ägg
1-2 msk kanel
1-2 msk nejlikor
1-2 msk ingefära
5 g bikarbonat
Gör så här
Koka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.
Rör ner ägg, kanel, nejlikor och ingefära. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, lite i taget. Låt pepparkaksdegen stå kallt, gärna till nästa dag.
Sätt ugnen på 225grader. Kavla ut din pepparkasdeg så tunt som möjligt på bakplåtspapper. Ta ut pepparkakor med mått eller sporre. Dra över bakplåtspapperen till kalla plåtar. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt kallna helt.
Kristyr
2 msk citronsaft
2 msk äggvita (ca ett medelstort ägg)
4 dl florsocker
Vispa samman samtliga ingredienser väl. Om du använder karamellfärg behöver du förmodligen öka på florsockret. Pröva dig fram, konsistensen skall vara tjock men spritsbar.

Shit vad söta! Synd att jag inte såg detta förrän nu, när det är såååå långt kvar till jul!
Cake pops är jättestort i USA, undrar om det kommer bli lika poppis här
Guud så söta! Skulle vilja testa göra dom nu till jul, men jag undrar hur du fått husen att fastna på en pinne? =)
Gud så söta! Vilken fin blogg du har. Ser jättegott ut
Ja de är roliga att göra också! vad kul att du tycker det! Tack ska du ha