Minipepparkaksmuffins med lingonfrosting

20131203-184309.jpg

Bild lånad av Elkedjan Slite @ Facebook

Minipepparkaksmuffins med Lingonfrosting
Ca 30 st

Muffinssmet
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl råsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk malen ingefära
0,5 dl grädde

Lingonfrosting
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk lungonsylt

Garnering
Lingon (går bra med tinade frysta)

Gör så här
Förbered en muffinsplåt med muffinsformar, sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör sedan ned de torra ingredienserna, som du separat har blandat i en skål. Avsluta med att röra ned grädden. Smeten blir ganska tjock, så använd gärna två dessertskedar till hjälp för att få ut lagom med smet i varje form.

Grädda muffinsarna längs ned i ugnen i ca 12-15 minuter. Kolla dem med en sticka. Låt kallna.

Vispa alla ingredienserna till forstingen, utom lingonsylten, till en jämn smet. Rör ned lingonsylten. Spritsa över muffinsarna. Dekorera med lingon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *