Chocolate Chip Cookies

Sjukt goda, sådär härligt mjuk-sega kakor som påminner mig om USA!
20131203-181621.jpg

Ingredienser till
ca 35 st kakor, à 3 plåtar

175 g avsvalnat smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
150-200 g chokladchips

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst.Vispa i ägget och äggulan.

Blanda de torra ingredienserna (inklusive chokladchipsen) och rör ner dem i smörsmeten. Klicka ut valnötsstora degklickar på en plåt, täckt med bakplåtspapper eller smord. Grädda kakorna i ca 15 minuter mitt i ugnen. Låt kakorna svalna på plåten. Lägg tillsist över dem på galler för att kallna helt.

Tips!
Byt ut chokladchipsen mot nötter, hackad vit choklad, bär eller nåt annat gott.
20131203-180937.jpg

20131203-180947.jpg

20131203-181002.jpg

4 reaktion på “Chocolate Chip Cookies

    • Det vet jag faktiskt inte. Har aldrig försökt, men går det att frysa bikarbonat så går det att frysa hela degen skulle jag tro!
      /Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *