Swedish Sugar Cake

imageSockerkakssmet
(En dubbel sats smet för att min rosform är väldigt stor)

150 g smör eller margarin
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk eller vatten

Sätt ugnen på 150-160 grader. Smörj och mjöla/bröa en stor form.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet, tillsätt smält smör och vatten/mjölk. Blanda om. Häll smeten i formen.

Grädda längst ned i ugnen i ca 40-50 minuter. Kolla kakan med en sticka. Låt den färdiga kakan svalna i formen täckt med en bakhandduk. Pudra den med florsocker, servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *