Honungsbröd

Ett sött bröd som passar som tilltuggsbröd till maträtter, eller som frukostbröd till vardags och helg. Brödet får sin charmiga form genom att det gräddas i en springform.

EmmaIngredienser
2,5 dl mjölk
25 g jäst
4 msk honung
2 msk matolja
3 g salt
2 ägg
570 g vetemjöl special
mjölk till pensling
sesamfrön till garnering

Gör så här
Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt och ägg samt vetemjölet i omgångar.

Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter och låt sedan jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord, knåda den smidig och forma den till 8 st runda bollar. Lägg bollarna i ett fint mönster i en smord springform. Låt brödet jäsa under bakduk 30 minuter igen.

Pensla brödet med mjölk och strö över sesamfrön.

Grädda i nedre delen av ugnen vid 150 grader ca 35-40 minuter, kolla med en sticka, den skall inte bli kladdig efter att du stoppat i den. Låt brödet svalna på galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *