Ett stycke Schwartzwaldtårta på fars dag!

En tårta till min pappa på fars dag och den uppskattades.
Jag skriver inte ut hela receptet, men receptet på den BÄSTA tårtbottnen EVER kommer här! Samma botten jag använde i den här tårtan alltså. Bottnen blir hög och luftig.image (4)Världens bästa tårtbotten
4 ägg
2 msk hett vatten
1 1/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
2,5 msk potatismjöl
1 msk kakao
(1 krm malen kanel)
0,5 tsk bakpulver

Vispa äggen med det heta vattnet 1-2 minuter med elvisp. Tillsätt sockret och vaniljsockret. Vispa smeten riktigt pösig. Vänd i vetemjölet blandat med resterande ingredienser varsamt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kallna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *