Skurna Pepparkakor

En enkel variant av pepparkaka som går fort att göra och smakar juligt ljuvligt :)
pepparJPGIngredienser till ca 35-40 kakor
1 dl (ca 50 g mandel)
100 g smör
5 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda nejlikor (jag hade inte nejlikor hemma, men tog 1 tsk pepparkakskrydda istället)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Gör såhär
Hacka mandeln fint eller mal den. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör ned mandeln tillsammans med kryddorna. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ned det i degen.

Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rulla den till en rulle, ca 25 cm lång. Linda in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet i minst 30 minuter så den blir kall och lätt att skära.

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Skär degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtarna och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *