Mina Jordgubbsgrottor från ”Maris Café” i P4, Radio Gotland

Det var jättekul att medverka i ”Maris Café” och baka direktsänt i radion. Mycket enklare än att baka i TV, men helt klart en ny utmaning. Tack Mari och SR-produktionen för den här dagen! Lyssna på programmet här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4770201

Här är mitt recept på läckra jordgubbsgrottor med vit choklad3062803_570_321image (3)Foto: Henrik Wallenius, Radio Gotland

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
200 g smör eller margarin

Fyllning
Jordgubbssylt

Topping
Vit choklad och jordgubbsströssel

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut 20 bullformar på en plåt. Skär smöret i bitar. Blanda de torra ingredienserna i en skål, använd gärna ballongvisp till detta så att det blandas väl. Blanda nu ihop mjölblandingen med smöret tills det blir en deg. Sedan delar du degen i 20 delar som du rullar till bollar, ca 2 cm i diameter. Lägg varje boll i en bullform. Gör ett hål i varje boll med ett mjölat finger.

Häll i en halv tesked sylt i varje grotta. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. När kakorna har gräddats färdigt så ska de svalna på galler. Sedan penslas de med tempererad/smält choklad och toppas med strösslet.
image (1)Bild från min farmors årsdag. Mina grottor, hennes mazariner.
image (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *