Sockerkaka med <3

Det här kan man väl kalla att ”baka med kärlek”. Man kan tro att den här kakan blir torr, men den behåller faktiskt sin saftighet, trots att hjärtat kommer att gräddas två gånger. Kakan är inte svår att göra heller.hjärtaSockerkakssmet 1:
75 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten

Sockerkakssmet 2:
75 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra och mjöla bakplåtspappret.

Börja med att göra sockerkakssmet 1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet, tillsätt smält smör och vatten/mjölk. Blanda om. Häll smeten i långpannan. Grädda längst ned i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna något. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform, låt därefter hjärtanen kallna helt.

Smöra och mjöla/bröa (eller använd kakao) en brödform. Ställ åt sidan. Gör sockerkakssmet 2 precis som sockerkakssmet 1, men byt ut 0,5 dl av mjölet mot kakao.

Lägg en ”lina” med sockerkakssmet 2 längs med hela brödformen. ”Klistra fast” hjärtanen upp och ned tätt intill varandra längs med hela formen. Häll därefter på resten av sockerkakssmet 2. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Kolla kakan med sticka för att vara helt säker. När stickan kommer ut ren och inte kladdig så är kakan klar. Låt kakan svalna, servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *