Maränger med choklad

Dessa är riktiga sockerbomber, men jättegoda! Man kan använda dessa till antingen en marängswiss eller bara äta dem som de är. Variera storlek, spritsa eller klicka ut smeten som jag gjorde här.

Ingredienser, ca 4-6 stora maränger
3 äggvitor
2 dl socker
50 g mörk blockchoklad

Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter.

Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Vänd sedan ned den smälta chokladen i marängsmeten och vänd om 2-3 gånger.

Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 125 grader i 1 timme.

En reaktion på “Maränger med choklad

  1. Hej!
    Jag har testat att göra maräng innan men då inte över en kastrull med sjudande vatten. Dock har det blivit sådär och tagit superlång tid på sig i ugnen.
    Min fråga är, blir det bättre att vispa som du gör över varmt vatten? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *