Chocolate Mint Brownie

20130918-132743.jpg

20130918-121502.jpg
Brownie
150 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
3,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Smält smöret och tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret. Rör om tills du inte ser några bitar längre.

Tillsätt chokladblandningen i äggen tillsammans med mjölet och rör om, vispa ej. Häll smeten i en ca 20×20 cm stor form klädd med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 180 grader. Kolla brownien med en sticka så att du vet att den är färdig. Låt sedan kakan kallna helt när den är färdig.

Mintfyllning
ca 3 dl florsocker
ca 75 g smör
ca 0,5 dl philadelphiaost
ca 1 tsk mintextrakt
Några droppar grön karamellfärg

Blanda samman alla ingredeinser med elvisp och bred på brownien. Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme innan du fortsätter.

Chokladtopping
0,75 dl grädde
0,75 dl smör
3 dl chokladchips

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem smälta samman på medeltemperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt smeten svalna. Häll smeten över brownien med ett jämt lager och ställ in kakan i kylen och låt vila i ca 2 timmar innan servering.

Garnering som avslut
Ställ en plåt täckt med bakplåtspapper i frysen. Smält ca 50 gram mörk choklad över vattenbad. Lägg den smälta chokladen i ett jämnt lager på den kalla plåten. När chokladen stelnat, skiva ut flagor/rullar/cigarrer med osthyvel. Lägg bitar av chokladen på varje bit kaka.

17 reaktion på “Chocolate Mint Brownie

  1. Hej jag kolla på maxi idag, hitta ingen mintextrakt :( bara pepparmintsarom, men det är väl inte det du menar?? hur ser förpackningen ut?

  2. Jag har bakat dessa nu, jag klanta mig.. smakade lite på mintfyllningen, tyckte de smaka konstigt.. salt liksom.. men sen tänkte jag nej men de e säkert därför de ska va i kylen, så smaken kommer fram typ haha. Kollade sen efter den timmen på receptet och såg att jag hade glömt florsockret.. hahaha. De förklarade verkligen saken, stod där nån minut och tänkte fan hur jag gör nu, men jag skrapa bort fyllningen och gjorde ny :) Så nu är kakan i kylen, ska bli spännande o smaka om två timmar :)

    • Ja kakorna går att frysa! :)

      Haha.. Förlåt att jag skrattar. Men jag känner igen mig så väl. Det är så lätt att man glömmer en ingrediens, speciellt om man aldrig har bakat bakverket förut. Men vilken tur att du kom på felet iallafall, det är det viktigaste. Och att du hade ingredienser till en ny mintfrosting :) Hör gärna hur resultatet blir sedan! Hoppas och tror att det blir gott tillslut ändå!

  3. Hahaha, så himla klantigt av mig bara 😛 tyckte väl de smaka konstigt haha… Ja hade jag inte kommit på det så hade de nog inte smakat så bra 😉

    • Ja, de är goda och mäktiga. Räcker länge mao :) Jag vet inte. Ibland går det inte som jag tänkt mig heller, de får lite olika färg och form varje gång. Men huvudsaken är att det blev gott. Det måste inte vara ”skådebröd” :)

  4. Ok nu MÅSTE jag få tag i en 20*20 form för de här måste provas! Har velat ha en sån form ett tag men inte fått tummen ur… Har du tips på var jag kan hitta en sån? :)

    • Det är såna ”chokladknappar” man kan köpa i en vanlig livsmedelsaffär. Odense gör både vit och mörk choklad till exempel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *