Ladie’s Kisses

20130731-073335.jpg
Ingredienser, ca 20 kakor
140 g smör eller margarin
1,25 dl socker
1 äggula
2,5 dl mald mandel
2,5 dl vetemjöl
100 g mörk blockchoklad (jag använde ljus blockchoklad till mina)
Florsocker och kakao till garnering

Vispa smör och socker ordentligt med elvisp. Vispa sedan ned äggulan och till sist mandel och mjöl. Platta till degen och plasta in den, därefter läggs degen i kylen för att stelna i ca 2 timmar.

Forma valnötsstora bollar av degen och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Det får plats 9 kakor på varje plåt, så förbered gärna tre plåtar att lägga dem på. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 160 grader i ca 20-25 minuter. När kakorna har gräddats färdigt och fått en gyllenbrun färg så skall de svalna på galler. Lyft över hela bakplåtspappret med kakorna till gallret.

Bryt blockchokladen i små bitar och lägg dem i en bunke som tål värme. Ställ bunken i ett vattenbad med sjudande vatten och rör om hela tiden tills chokladen har smält. Bred på chokladen på den ena kakan och tryck dit en annan. Låt chokladen stelna och pudra slutligen kakorna med kakao och florsocker!

En reaktion på “Ladie’s Kisses

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *