Kanel- och kardemummabullar

Bakningen till Ronehamnsdagen och Röda Korset fortsatte idag med att baka 130 bullar. Det tog sin lilla tid!

20130724-205549.jpg
Vetedeg
50 g jäst
125 g smör
5 dl standardmjölk
3 g salt
90 g strösocker
850 g specialvetemjöl

Fyllning
140 g brunt farinsocker
12 g malen kanel
100 g smör

Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll lite utav mjölken över jästen, rör tills jästen löst sig, tillsätt sedan resten av degvätskan. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Täck sedan degen med först plastfolie och sedan med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter (dubbel storlek).

Tag upp degen och lägg den på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig.

Blanda samman farinsocker och kanel till fyllningen.

Kavla degen till en lång rektangulär platta, ca ½ cm tjock. Bred på fyllningen och vik degen dubbel på längden. Skär degen i längder, ca 1 cm breda. Snurra varje längd och forma till knyten. Lägg bullarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.

Efter jäsningen, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt sedan bullarna svalna på bakduk eller galler under en bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *