Klassiska chokladsnurror

Bakar till Ronehamnsdagen och Röda Korset, det ska bli chokladsnurror. På lördag står jag och säljer kaffe + bullpåse. Välkomna nu på lördag den 27/7 mellan kl 10-15!

20130723-191122.jpg
Chokladsnurror, ca 30-40 st
270-300 g vetemjöl
90 g socker
200 g smör
Smaksättning:
10 g vaniljsocker
4 g kakao

Hacka samman mjöl, socker och matfett. Dela degen mitt itu. Blanda den ena delen med vaniljsocker, den andra med kakao. Kavla ut de båda degarna till långa plattor, ca 15×40 cm. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop dem på längden. Låt rullen ligga kallt i en timme och skär sedan 3-4 mm tjocka skivor. Gräddas mitt i ugnen på 175-200 grader i ca 6-10 minuter. Tänk på att när det är kakao i kakdegen så kan det ta någon minut längre för kakan att gräddas färdigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *