Hallonpaj med vit choklad

En jättegod, fräsch paj som passar alla tillfällen. Går att variera på olika sätt med antingen bär eller frukt, men med den vita chokladen så passar det bäst med hallon i fyllningen. Måste provas!

20130323-164814.jpg
Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

Fyllning
3 dl frysta hallon
2 dl lätt creme fraiche
3 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
1 ägg
50-100 g riven vit choklad

Blanda smör, mjöl, socker, sirap och bakpulver i en matberedare och kör den tills det blir en smulig massa. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten.

Blanda creme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker i en bunke. Rör ned de frysta hallonen och häll smeten i pajformen. Strö slutligen den rivna chokladen över pajen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.

Låt pajen stå och svalna av i ca 30 min innan servering. Servera pajen med vaniljglass eller grädde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *