Kokosmums – påsk

20130323-165048.jpg

Smet
4,5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokhett vatten

Strössel
4-5 dl kokosflingor
Några droppar karamellfärg

Rör ihop socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål. Blanda sedan ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta i sockerblandningen. Vispa sedan detta med elvisp i minst 30 minuter. Det är en fördel om man har en elvisp med roterande bunke till detta.

Blanda sedan kokos gul karamellfärg. Häll hälften av kokosblandningen i en rektangulär form ca 20×30 cm.

Häll smeten i formen och toppa med resten av kokosblandningen.

Låt smeten stå och svalna i ungefär 2 timmar på en sval plats. Skär sedan ut små rutor som du sedan doppar i resten av strösslet. Färdigt att servera!

Tips!
Det går bra att frysa kokosmumsen, enklast är att ha bakpapper emellan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *