Carrot Ginger Walnut Cupcake – Angela gästbloggar!

Jag vill först utbringa ett SKÅL för Emmablemma som äntligen packade väskorna och drog till Gotland. Ett stort gilla på den.

Idag hade vi finbesök på kaprifolvägen 2. Familjen FraLin och Emma. I det lilla minne jag har så hade jag för mig att Elin diggar morotskakor så därför tänkte jag genast på mina favorit cupcakes: CARROT GINGER WALNUT!

••Ingredienser••
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter

••Cream Cheese Lime Frosting••
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Valnötter till garnering

•Sätt ugnen på 175 grader.
•Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
•Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
•Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
•Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
•Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

••Cream Cheese Lime Frosting••
•Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
•Bred frostingen över dina cupcakes och garnera med en valnöt.

image

 

image

Tack å hej!

Pssst, kolla in min blogg också www.aprilmys.blogspot.co

-Angie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *