Rainbow Cake / Regnbågstårta

Det här receptet kommer ifrån www.sockerrus.se som jag testade. Receptet till den glasyr som är på och inuti tårtan var inte den godaste, väljer därför att inte skriva ut receptet på den här. Men receptet på tårtbottnen var saftigt och gott! Glasyren som jag gjorde innehöll vinsyra och citronsyra, vilket gav den en väldigt sur smak. Om du vill ha recept på en annan god glasyr så rekomenderar jag dig att googla dig fram. Kanske en vaniljfrosting eller liknande passar bättre!
Regnbågstårta
225 g smör, rumstempererat
360 g strösocker
100 g florsocker
5 äggvitor, rumstempererade
2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjölk, rumstempererad
Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg

Gör så här:

  • Vispa smör och strösocker pösigt.
  • Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
  • Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
  • När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
  • Färga de olika delarna och häll i formar/en form. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
  • Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *