Whoopie Pies – Choklad

Whoopies är en mjuk-hård kaka med fyllning. Passar perfekt som en sockerbit till kaffet!

Ingredienser
ca 40 kakor
100 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 rumsvarmt ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker till en fluffig smet med en elvisp. Tillsätt sedan ägget och rör om tills det är ordentligt ihopblandat. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan detta i smörblandningen. Rör om igen och när alltsammans är blandat så häller du ned mjölken och fortsätter att blanda. Häll kaksemeten i en spritspåse och spritsa ut små runda kakor, 20 st på varje plåt. Kakorna flyter inte ut så jättemycket, så gör dem lite mindre än önskad storlek.

Slutligen gräddas kakorna i falset under mitten i 8-10 minuter beroende på ugnen. Kakorna skall inte få färg, utan de skall bara bli mjuka och fluffiga..

Frosting
Man kan variera fyllningen lite efter smak och tycke. Här har jag använt mig av en vaniljfrosting med röd karamellfärg som är väldigt enkel att göra. Frosting som blir över kan man frysa in till nästa tillfälle. Den gröna frostingen har en frisk smak av mint. Det är mintarom och grön karamellfärg. Frosting är inte svårt att göra. Man kan höfta med florsockret tills att man märker att frostingen ät tjock nog. Basingredienserna är smör, florsocker och färskost. Eller bara smör, vaniljsocker, florsocker och äggula (mer som en smörkräm) som sedan spritsas på kakorna.

Grundrecept: Leila Lindholm

5 reaktion på “Whoopie Pies – Choklad

  1. Taaack =) Den är köpt på Gina, men dock i våras..i Norge! Men kanske finns nån liknande nånstans. Gud vad kul att du är peppad!!!! Jag är mest nervös över hur jag ska få fast dom där jäkla fransarna, haha…men hoppas det går bra!! SES KL. 19 <3 PUSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *