Whoopie pies – Kardemumma

Whoopies är en mjuk-hård kaka med fyllning. Passar perfekt som en sockerbit till kaffet

Ingredienser ca 40 kakor
100 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 rumsvarmt ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker till en fluffig smet med en elvisp. Tillsätt sedan ägget och rör om tills det är ordentligt ihopblandat. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan detta i smörblandningen. Rör om igen och när alltsammans är blandat så häller du ned mjölken och fortsätter att blanda. Häll kaksemeten i en spritspåse och spritsa ut små runda kakor, 20 st på varje plåt. Kakorna flyter inte ut så jättemycket, så gör dem lite mindre än önskad storlek.

Slutligen gräddas kakorna i falset under mitten i 8-10 minuter beroende på ugnen. Kakorna skall inte få färg, utan de skall bara bli mjuka och fluffiga..

Frosting
Man kan variera fyllningen lite efter smak och tycke. Här har jag använt mig av en vaniljfrosting med blå karamellfärg som är väldigt enkel att göra. Frosting som blir över kan man frysa in till nästa tillfälle. man kan också rulla kakorna i ett valfritt strössel så att frostingen täcks helt. Frosting är inte svårt att göra. Man kan höfta med florsockret tills att man märker att frostingen ät tjock nog. Basingredienserna är smör, florsocker och färskost. Eller bara smör, vaniljsocker, florsocker och äggula (mer som en smörkräm) som sedan spritsas på kakorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *