Biskvi med hallonsmörkräm och vit choklad

Den här biskvin är lika drömmande god som den ser ut! Hallonkrämen och den vita chokladen gifter sig bra ihop och bildar den goda smaken. Det är ett litet pilligt arbete att breda på smörkrämen och sedan doppa dem i chokladen. Man skall inte ha bråttom när man bakar dessa.

Inredienser till ca 20 biskvier

Botten
Samma botten som ”Biskvi chocolat el classico”.

Hallonsmörkräm
Ta fram  alla ingredienser en stund innan du börjar, de skall vara rumstempererade.
1 dl hallon (frysta går bra men låt de tina och så mycket vätska som möjligt rinna av)
250 g osaltat smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
1,5 tsk färsk citronsaft
200 g vit choklad till topping

Dela smöret i små kuber och blanda tillsammans med övriga ingredienser, hallon, vaniljsocker, florsocker och citronsaft. Använd elvisp för att få en så så jämn smörkräm som möjligt.

Bred ut smörkrämen på dina biskvibottnar med en kniv. Ställ sedan in dem i kylskåpet för att stelna i ungefär 30 minuter.

Hacka den vita chokladen och smält den i vattenbad. Doppa tillsist biskvierna i den vita chokladen och låt stelna. Skaka försiktigt biskvin mellan fingrarna fram och tillbaka för att få en jämn och fin yta på chokladen.

8 reaktion på “Biskvi med hallonsmörkräm och vit choklad

  1. Ååh!! MUMMA!!! Hur många timmar måste man spendera i gymmet för att få äta en sån?? Hihi!!
    Ps. Hur får man en sån här egen sida? Har sett många med egen www. .se hur fixar man det? Kostar det? Puss

    • 150 h i gymmet! 😉 Det kostar ungefär 300 kr per år tror jag. Du måste hitta ett webhotell först. Jag använder one.com. Men det finns säkert bättre ställen. Sedan infogar jag wordpress i det som blogg, svårt att förklara. Fråga mig inte hur man gör för det har jag glömt :)

  2. Hej!
    dom där såg smarriga ut ! :)

    Kan man göra bottnarna på söndagen 2 dagar före?? eller ska de helst göras samma dag? Har lite svårt att få ihop tid och bak innan 1 års kalaset. Vore kul om man kan förbereda 2 dagar innan?

    mvh Marie

    • Ja det går bra att göra bottnarna innan och frysa in dem, eller lägga dem i en lufttät burk så att de inte blir för mjuka. Men helst samma dag skulle jag säga, bakverk brukar oftast vara godast samma dag. Lite beroende på förstås! Lycka till!

      Mvh Emma

  3. Hej, får jag ge ett tips på hur man annars kan bre på smörkrämen. Man tar en klick på en sked och dra några gånger på alla sidor så du får önskad form:-)

  4. Åh vad jag tycker dem var fina och såg väldigt goda ut…
    Men nått gick fel när jag doppa dem i chokladen kladda liksom
    hallonkrämen och allt blev geggigt….fel vitchoklad kanske ;(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *