Blueberry Cheesecake

Botten
200 g digestivekex
50 g mörk blockchoklad
75 g smör eller margarin

Cheesecakefyllning
300 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
250 g färska blåbär
1 st rivet skal från 1 citron
1 tsk vaniljsocker

Topping
3 st gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl strösocker
2 msk pressad saft från en citron

Garnering
Färska blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen och chokladen i en matberedare till en riktigt smulig massa. Smält sedan smöret och blanda det med smulorna från kexen och chokladen.
Tag fram en springform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter och kläm fast bakplåtspapper i botten. Klipp bort evetuellt papper som sticker ut. Tryck ut smulblandningen i botten av bakformen. Förgrädda i bottnen i ugnen i ungefär 5 minuter.

Blanda philiadelphian, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i matberedaren. Mixa alltsammans och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ungefär 40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt sedan kakan kallna och ställ in den i kylen.

Placera gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda samman crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i kastrullen och låt de smälta under omrörning. Sedan smaksätter du med citronsaften. Blandningen skall sedan svalna i kallt vattenbad. Den avsvalnade bladningen hälls sedan på den kalla cheescaken. Ställ till sist tillbaka kakan i kylen och dekorera den med blåbär. Färdigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *