Blåbärskaka i långpanna

image
Blåbärskaka
250 g smör eller margarin
5 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Ca 8 dl färska blåbär

Smuldeg
75 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl socker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner sockret och ett ägg i taget. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör om tills det blir en jämn smet. Häll smeten i en långpanna ca 20×35 cm täckt med bakplåtspapper. Strö över blåbären i ett jämnt lager. Blanda ingredienserna till smuldegen och strö detta över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 35 minuter. Låt kakan svalna något, pudra gärna med florsocker.image

2 reaktion på “Blåbärskaka i långpanna

  1. Vore trevligt om du ville skriva vad saker och ting smakade? :) Allt ser så mummsigt ut!

    samt hur du gör dina dekorationer lite mer utförligt Älskar din blogg!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>