Rosa minicupcakes

image
Minimuffins
50 g margarin
2 1/2 msk mjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk potatismjöl
1/2 tsk vaniljsocker

Garnering
Golden sockerpärlor från Dr. Oetker

Frosting
100 g färskost
½ pkt florsocker
25 g margarin
Några droppar röd karamellfärg

Vita chokladhjärtan
Temperera 100 g vit choklad i en skål över vattenbad. Häll den smälta chokladen i en sprits och forma hjärtan på en plåt klädd i bakplåtspapper. Låt hjärtanen stelna i ca 1-2 timmar och sätt sedan ett hjärta på varje muffins.

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Vispa sedan ägg och socker. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker i en separat skål med visp. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Häll smeten i små muffinsformar på en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 225° i ca 5 minuter.

Låt muffinsarna svalna innan du fortsätter. Vispa samman samtliga ingredienser till forstingen och spritsa ut på toppen av de kalla muffinsarna. Strössla på pärlorna på varje muffins och sätt ett hjärta i mitten. Blir det frosting över så går det bra att frysa den.
image

2 reaktion på “Rosa minicupcakes

  1. Så otroligt fina! Jag fyller år på lördag och tänkte bjuda släkt och vänner på dina fina cupcakes! så jag skulle vilja veta hur många muffins det blir på en sats :)

    • Tack ska du ha Ida! Jag har för mig att det blir ungefär två plåtar med minimuffins, dvs 48 st om du har en plåt med 24. Jag gjorde fyra satser och det blev 96 st muffins :) Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *