Elins ananaspaj

Det här är ett recept på en fräsch, syrlig och fruktig paj som min syster Elin har bakat. Perfekt sommardessert!

Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

Fyllning
500 g konserverad ananas eller 1 färsk ananas
2 dl lätt creme fraiche
3 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
(2 msk Malibu rom)
1 ägg

Blanda smör, mjöl, socker, sirap och bakpulver i en matberedare och kör den tills det blir en smulig massa. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten.

Skala ananasen och skär den i småbitar. Om du använder konserverad ananas så låt spaden rinna av. Blanda creme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och eventuellt Malibu i en bunke. Rör ned ananasen och häll smeten i pajformen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.

Låt pajen stå och svalna av i ca 30 min innan servering. Servera pajen med vaniljglass eller grädde!

En reaktion på “Elins ananaspaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *