Jag tog på mig uppdraget att baka till mamma och hennes kollegor ikväll. Det är nämligen mammas (min) tur att stå för fredagsfikat.Crunch
75 g smör eller margarin
ca 3 dl mjöl eller mer (crunchen skall bli smuldegs-smulig)
1 dl ströcocker
Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan.
Muffinssmet ca 12 st
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Hallon – mängd efter smak och tycke
Smält smöret och blanda i mjölken så att smöret svalnar av något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp. Häll mjölken och smöret i äggsmeten och tillsätt till sist även mjölblandningen. Häll i så mycket hallon som du önskar i smeten, fryst eller färsk. Det går också bra att tillsätta hallonen i muffinsformarna efter att du har hällt i smeten.
Lägg på lagom mycket crunch på varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär 15-20 min.
Gott, gott, gott
kram Åsa
Precis lagat dina supergoda muffins, blev dock inte lika fina som dina…;). Tack för en bra sida, hit kommer jag igen! // Niki
Hej Niki! Vad kul att du tyckte dem. Om du gillade crunchen så prova gärna att baka min ”chrumb cake” också, supergod! /Emma