Emmasnitt

Samma recept som ”Linneasnitt” bara att jag har garnerat kakorna med massor av socker istället för kanel.
Ingredienser, ca 20 st

100 g smör eller margarin (helst smör)
1,5 dl socker
1 ägg (spara lite utav ägget till pensling)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Garnering
1 dl strösocker
Karamellfärg

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda mjöl och bakpulver för sig, tillsätt detta i smörblandningen och rör om snabbt till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter beroende på hur tjock den är.

Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rulle, ca 4 cm i diameter. Blanda 0,5 dl socker med några droppar karamellfärg i en skål och 0,5 dl socker blandat med en annan kulör karamellfärg i en annan skål. Fördela ut sockret på ett bakplåtspapper i linor, varva färgerna. Lägg sedan den ena degrullen på sockret och platta till den lagom tjock, ca 2-3 mm. Gör samma sak med den andra degrullen. Glöm inte att sedan vända på de båda kakdegarna.

Grädda kakorna 10-12 minuter i mitten av ugnen på 180 grader. När kakorna har gräddats färdigt så skall de snittas medan de fortfarande är varma. Låt sedan kakorna svalna på plåten.

En reaktion på “Emmasnitt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *