Linneasnitt


Ingredienser, ca 20 st

100 g smör eller margarin (helst smör)
1,5 dl socker
1 ägg (spara lite utav ägget till pensling)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Kanel till garnering

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda mjöl och bakpulver för sig, tillsätt detta i smörblandningen och rör om snabbt till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter beroende på hur tjock den är.

Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en lång rulle, ca 2 cm i diameter. Lägg varje rulle på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Pensla varje längd med ägget och pudra över kanel.

Grädda kakorna 10-12 minuter i mitten av ugnen på 180 grader. När kakorna har gräddats färdigt så skall de snittas medan de fortfarande är varma. Låt sedan kakorna svalna på plåten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *