Chocolate Mint Brownie

Första gången jag smakade på dessa goda brownies var under tiden jag bodde i USA. Under 3 års tid har jag tänkt baka dessa, men det har aldrig blivit av. Men nu har jag äntligen gjort det!Brownie
150 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
3,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Smält smöret och tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret. Rör om tills du inte ser några bitar längre. Tillsätt chokladblandningen i äggen tillsammans med mjölet och rör om, vispa ej. Häll smeten i en ca 20×20 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 180 grader. Kolla brownien med en sticka så att du vet att den är färdig. Låt sedan kakan kallna helt när den är färdig.

Mintfyllning
ca 3 dl florsocker
ca 75 g smör
ca 0,5 dl philadelphiaost
ca 1 tsk mintextrakt
Några droppar grön karamellfärg

Blanda samman alla ingredeinser med elvisp och bred på brownien. Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme innan du fortsätter.

Chokladtopping
0,75 dl grädde
0,75 dl smör
3 dl chokladchips

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem smälta samman på medeltemperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt smeten svalna. Häll smeten över brownien med ett jämt lager och ställ in kakan i kylen och låt vila i ca 2 timmar innan servering.

14 reaktion på “Chocolate Mint Brownie

  1. Nej ursh.. Det där ser ju förskräckligt ut.. Vem vill en sån fluffig, fin och perfekt bakelse? Du är duktig du min kära vän! <3

  2. De var super goda!!!! :) men jag undra om jag kunde ”låna” bilden på chocolate mint brownisarna?

  3. Pingback: ChocolateMintBrownie :) | SJUNG LÅNGPANNANS LOV :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *