Påsk-Cupcakes

Här följer ett recept på mini-cupcakes!
Ingredienser minimuffins
125 g margarin
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält margarinet och vispa samman med sockret i en bunke. Blanda de torra ingredienserna väl för sig. Vispa sedan ned ägget och mjölken i margarinblandningen. Tillsätt till sist mjölblandningen i smeten och blanda om, men blanda inte länge.

Häll sedan ned smeten i formarna. Använd silikonformar. Fyll formarna till hälften om du vill ha låga muffinsar eller till 3/4 för höga muffinsar så som mina. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Smörkräm
Ca 3 dl florsocker
Ca 50 g smör
2 tsk vaniljsocker
Gul karamellfärg

Blanda samman ingredienserna med elvisp, lägg krämen i en sprits och spritsa ut på muffinsarna. Är krämen för lös så tillsätt mer florsocker för att få fina linjer.

Kycklingarna gjorde jag genom att temperera mörk blockchoklad, sedan spritsade jag ut formen av kycklingar på ett bakplåtspapper och lät dem stelna. Efter det målade jag på näbb, ögon och vingar med kristyrkräm på tub som finns att köpa på ICA eller vart som. Strössla över pärlströsslet på smörkrämen och sätt en kyckling i mitten av varje cupcake.

2 reaktion på “Påsk-Cupcakes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *