Banoffe Pie

Här följer ett recept på ännu ett amerikanskt bakverk, Banoffe Pie. Det var min kusin Angela som introducerade det här receptet för mig för några år sedan och sedan dess har det varit ett av mina favoritbakverk att baka.

Ingredienser
1 paket digestivekex
150 g smör eller margarin
1 burk kondenserad mjölk
2-3 bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim

Skala av burkens etikett och lägg den i en rymlig kastrull. Täck burken med vatten och låt detta stå och småkoka i 2 timmar. Var noga med att kolla så att det alltid är tillräckligt med vatten så att burken är täckt, om inte så fyll på med mer vatten.

Krossa digestivekexen i en matberedare. Smält smöret och blanda samman. Tryck ut kaksmulorna i en rund springform och ställ den sedan i kylen. När den kondenserade mjölken har kokat klart så skall den kylas ordentligt i kallt vatten innan den öppnas. Innehållet skall ha en trög och seg konsistens, ungefär som kola. Bred ut kolan i över digestiveblandningen, skiva bananerna och sprid dem över kolan. Vispa grädden och klicka ut den på bananerna och kolan, avsluta med att garnera med grovhackad Daim.

2 reaktion på “Banoffe Pie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *