Cupcakes med mintfrosting

Imorgon har vi personalmöte på jobbet och då kände jag för att skämma bort kollegorna genom att bjuda på mina goda cupcakes :)

Ingredienser muffinssmet, 16 st mellanstora
6 msk smör
1 dl socker
1 msk honung
1,5 dl vatten
1 dl espresso
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
3 msk mjölk
1 ägg

Blanda smör, socker, honung, vatten och espresso i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt sedan blandningen stå och sjuda i 5 minuter. Häll ned detta i en bunke och låt svalna. Under tiden blandas mjöl och kakao som sedan rörs ned i blandninen. Blanda sedan ned även bikarbonaten med mjölken tillsammans med ägget.

Grädda muffinsarna i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Låt sedan muffinsarna svalna helt innan du spritsar på frostingen.

Mintfrosting
100 g philadelphiaost (ett halvt paket)
100 g margarin
3 dl florsocker
Några droppar grön karamellfärg
ca 7 droppar mintarom efter smak och tycke

Blanda alltsammans till en slät massa (gärna i matberedare) och spritsa muffinsarna. Toppa med mintchoklad eller annan garnering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *