Emma’s hälsosamma bröd

Det var väl på tiden att jag bakar något nyttigt! Nyttigt bröd är ju inte svårt att baka :) Det här receptet har jag gjort om till mitt eget nyttiga recept. Det blir ett gott bröd som mättar.

Till en limpa
2,5 dl rågsikt
2,5 dl rågmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl krossat linfrö
3 msk vetekli
0,5 dl russin
2 tsk bikarbonat
2,5 dl kvarg (en burk milbona)
2,5 dl filmjölk (går även att utesluta filmjölken och använda bara kvarg)
0,25 dl sirap eller honung

Tips! Blanda gärna ned 0,5 dl solrosfrön också.

Blanda de torra ingredienserna för sig ordentligt. Tillsätt sedan filen, kvargen och sirapen/honungen och blanda med elvisp. Blanda sedan om ytterligare med en slickepott för att vara säker på att allt mjöl har blandats med vätskan. Smöj en brödform och fyll den med degen. Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 min på 175 grader.

4 reaktion på “Emma’s hälsosamma bröd

  1. Hej! hur förvarar men filmjölksbrödet på bästa sätt? Tänkte baka det på kvällen och önskar att det känns som nybakat morgonen efter?Tack för din hjälp? Hälsar maud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *