Muffins med sommarens bär

Jag bestämde mig för att baka muffins idag. Jag har använt frysta bär i det här receptet, men självklart går det även bra med färska. Bären jag använde var blandade av björnhallon, blåbär, hallon och vinbär. Muffinsformarna har jag köpt på Åhléns för 39-49 kr.

Ca 12 st stora muffins
1,5 dl bär + 2 msk vetemjöl
100 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk

Ta fram bären ur frysen och blanda dem tillsammans med 2 msk mjöl och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan också. Blanda samman alla de torra ingredienserna, det vill säga mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt äggen i mjölblandningen. Häll mjölken i det smälta smöret och häll alltsammans över äggen och mjölblandningen. Rör samman detta så snabbt som möjligt, men inte för mycket – smeten skall inte bli helt jämn. Vänd sedan ner bären i smeten. Fyll muffinsformarna nästan fulla med smeten. Grädda i ugnens mitt på 225 grader i ca 15 minuter. Grädda dem kortare tid om du använder mindre muffinsformar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *