Toscakaka


Kaksmet

2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
2 msk grädde eller mjölk

Knäckglasyr
1 dl sötmandel
50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
1msk grädde eller mjölk

Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med smöret och grädde eller mjölk. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten. Ställ in kakan i ugnen och grädda den i mitten av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

Fortsätt med glasyren. Skålla mandeln och skär strimlor eller flaga den. Smält smöret och blanda ned mandel, socker, mjöl och grädde eller mjölk. Låt glasyren koka upp. Bred glasyren jämt över kakan efter ca 30 minuter och grädda kakan färdig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *