Päronpaj med marängtäcke

Gjörde dessa ikväll och serverade de med vaniljvisp. Här kommer receptet!
Pajbotten (en stor pajform eller 6 småpajer)
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Konserverade päron

Fyllning
100 g smält smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker

Börja med pajbottnen. Rör socker och smör med elvisp, blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ned ägget i smörblandningen och till sist mjölblandningen. Tryck ut pajdegen i formen eller formarna. Dela päronen i lagom storlek och lägg dem sedan i pajskalet.

Smält smöret till fyllningen och blanda ned socker, mjöl och vaniljsocker.  Fördela detta i ett jämt lager över päronen.

Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter. Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Fördela marängen över pajen, med sprits eller spatel.

Värm ugnen till 200 grader, men sänk till 175 grader så fort du ställt in pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.

En reaktion på “Päronpaj med marängtäcke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *