Sockerkaksbitar i choklad

Den här gången använde jag mig av en silikonform som är formad till små rosor. Tyvärr så syns det inte att det är rosor efter att jag hade hällt på chokladen, men de blev söta ändå. Jag delade upp smeten i tre olika delar, en vanlig, en röd och en choklad.
Sockerkaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

200 g blockchoklad
25 g kokosfett

Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret. Vispa äggen tillsammans med strösockret och vaniljsockret poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och blanda väl. Tillsätt sedan detta i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Fyll formen ca 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. När kakorna har gräddat klart så låt dem kallna helt innan du häller blockchokladen över dem.

Temperera blockchokladen tillsammans med kokosfettet. Lägg sockerkaksbitarna på ett galler över en annan bunke och häll över chokladen. Använd sedan chokladen som har hamnat i bunken under gallret igen. Låt muffinsarna sedan stelna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *