Chokladmaränger

Dessa är riktiga sockerbomber! Jag valde att klicka ut dem lite slarvigt på plåten istället för att spritsa, för utseendet på dem blir lite annorlunda och kul då. Man kan använda dessa till antingen en marängswiss eller bara äta dem som de är!

Ingredienser ca 4-6 stora maränger
3 äggvitor
2 dl socker
50 g mörk blockchoklad

Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter. Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Vänd sedan ned den smälta chokladen i marängsmeten och vänd om 2-3 gånger. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 125 grader i 1 timme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *