Söta chokladbollar

Här kommer ett lite annorlunda recept på chokladbollar. Smeten är precis som en traditionell chokladbollssmet förutom att jag har tillsatt smält blockchoklad i smeten också. När man tillsätter smör i den smälta blockchokladen så stelnar den inte helt, därför tyckte jag att det kunde passa att ha i chokladbollarna för att få en mer chokladig smak!

Ingredienser ca 14 st

75 g rumstempererat smör eller margarin
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk kakao
3 msk starkt kallt kaffe
50 g blockchoklad
1 msk flytande margarin

Blanda samman smöret med socker, vaniljsocker, havregryn och kakao. Tillsätt tillsist det kalla kaffet. Temperera chokladen och smöret tills det är helt smält, tillsätt detta i chokladbollssmeten. Ställ in blandningen i kylen i 30-60 min. Forma degen till små bollar och rulla i strössel eller kokos. Det är gott att rulla dem i antingen kakao eller pärlsocker också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *