Svartvita Cupcakes

Chokladmuffins med frosting, lakritsströssel, pärlor och hjärtan.
Muffins, ca 16 st

125 g flytande margarin
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Häll margarinet och sockret i en bunke och vispa samman. Blanda de torra ingredienserna väl för sig. Vispa sedan ned ägget och mjölken i margarinblandningen med elvisp. Tillsätt sedan mjölblandningen tills alltsammans är blandat, men blanda inte länge.

Lägg ut muffinsformar på en plåt. Fyll ca 3/4 av formarna med smet. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När muffinsarna har gräddat klart så skall du låta dem kallna helt.

Vit frosting
200 g philadelphiaost eller annan färskost
100 g rumstempererat smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker

Vispa philadelphiaost, smör och vaniljsocker. Använd elvisp för vitare färg! Blanda ned florsockret och rör om ytterligare. Tillsätt mer florsocker om du vill att massan skall bli mer fast. Spritsa på frostingen på cupcakesen och toppa med valfritt strössel. På dessa har jag lakritsströssel.

2 reaktion på “Svartvita Cupcakes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *