Mina godmorgonscones med Philadelphia

Prova gärna det här receptet, det blir ganska lagom bitar om man gräddar dem i bullformar tycker jag.
Ingredienser, ca 10 små scones
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk socker (kan uteslutas)
1 krm salt
25 g rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl mjölk
(Rivet skal från 1 citron om man vill göra citronscones. Tillsätt det bara tillsammans med mjölken)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla de torra ingredienserna så att de blandas väl. Tillsätt smöret och hacka alltsammans till en smulig massa.

Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka upp smeten i formarna på en plåt och grädda dem i ungefär 8 minuter i mitten av ugnen. Servera sconesen nygräddade med en klick cream cheese och jordgubbssylt!

3 reaktion på “Mina godmorgonscones med Philadelphia

  1. Hej Emma! Jisses så mycket gott du gör! Jag sparar din sida och köper en större tandborste! :) Scones blir toppen till mina barnbarnsflickor när de tittar in till mormor efter skolan. Dessa ska jag prova så fort jag vikarierat färdigt på Jordgloben! Kram!

  2. Hej Bia :) Tack så mycket! Det tycker jag att du skall göra. Det är lite roligt att äta dem i små portioner. Dessutom passar philadelphia jättebra ihop tillsammans med sylten! Lycka till och hälsa barnbarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *